Voda je lahko zopet živa!

Živa voda

Voda je nekoč imela zdravilne lastnosti. Bila je eliksir mladosti, zdravja in lepote. Znanost pa je vodo omejila na molekulo H2O in pri tem spregledala številne njene lastnosti, ki so za naše življenje nujne, a nepojasnjene. Živa ali oživljena voda ima sposobnosti, ki jih je pitna voda nekoč imela v naravni obliki, dandanes pa izvirov živih voda skorajda ne najdemo več. Za oživljanje vode zato dandanes uporabljamo različne naprave.

Voda je sestavljena iz molekul vodika in kisika, ki sta oba plina, in vendar je voda tekočina. Poznamo tudi vodni spomin, ki ga znanost še ni povsem pojasnila. Voda je namreč sposobna hraniti informacije predvsem v njeni strukturni obliki. Molekule H2O so lahko med sabo povezane bolj ali manj urejeno. Večja medsebojna urejenost molekul omogoča stabilnejšo in kakovostnejšo vodo. Lastnost spomina vode najdemo tudi v homeopatiji, kjer so zdravilne učinkovine v vodi tako zelo razredčene, da statistično ne morejo več učinkovati, in vendar delujejo. Razloga za to ne najdemo v učinku placeba, marveč v že omenjeni sposobnosti vode, da si zapomni, kaj vse je bilo v njej in čemu je bila izpostavljena, pa čeprav v zelo majhnih količinah.

Voda mora biti živa!

V našem telesu je približno 70 odstotkov vode. Samo v celični zgradbi je približno 26,5 litra vode, v medceličnih tkivih približno 12 litrov in v krvi 3,5 litra. Naše telo nenehno izgublja vodo z dihanjem, znojenjem in izločanjem. Samo z znojenjem je izgubimo od pol do tri litre na dan. Zato je treba izgubljeno vodo nadomestiti v nasprotnem nismo le žejni, temveč tudi hitro zbolimo. Voda namreč omogoča normalno presnovo, razgradnjo beljakovin v aminokisline in maščob v manjše maščobne kisline ter učinkovito rabo tako pridobljenih snovi. Da telo pri pripravi vode in presnovi hrane ne izgublja preveč energije, mora biti kakovost vode karseda dobra tako kemično kot energijsko. Voda mora biti živa.

Kaj je z naravno vodo?

Praviloma je živa voda povsem naravna voda, ki je po sestavi in lastnostih podobna vodi v našem zdravem telesu. Takšna voda zmore nevtralizirati proste radikale, proizvajati energijo za delovanje celic, delovati kot topilo za vso hrano in kot mazivo za sklepe, učinkovito prinašati osnovne življenjske elemente v celice ter odnašati toksine in odvečne snovi iz telesa, ključna je za normalno delovanje možganov ter s tem povezanimi umskimi in telesnimi sposobnostmi. Živa ali oživljena voda ima torej sposobnosti, ki jih je pitna voda nekoč imela v naravni obliki, dandanes pa izvirov živih voda skorajda ne najdemo več.

Oživljanje vode

Za oživljanje vode zato dandanes uporabljamo različne naprave. Zelo učinkovite in uporabne so naprave, ki vsebujejo naravno, za namen oživljanja pripravljeno informacijsko vodo, ki jo je razvil tirolski raziskovalec Johann Grander. Voda v teh napravah ima zelo visoke energijske sposobnosti prenosa strukturnih informacij visoke urejenosti na druge tekočine v njeni bližini. Struktura oživljene vode se torej spremeni v bolj urejeno in stabilno stanje.

Energijsko močnejša

Vse Granderjeve naprave so razvite za čimbolj praktično uporabo v vseh življenjskih okoliščinah. Ne potrebujejo vzdrževanja ali servisiranja, zunanjega vira energije in imajo skoraj neomejen rok delovanja. Lastnosti informacijske vode se brez neposrednega stika prenesejo na druge vode in tekočine. Tako oživljena voda je energijsko močnejša, odpornejša na elektrosmog in druge zunanje vplive, dolgotrajnejša in vsekakor bolj zdrava.

Učinki oživljene vode

Osnovno Granderjevo napravo namestimo na začetku vodovodnega sistema v hiši ali stanovanju. Učinek delovanja je konstanten tudi pri neredni uporabi sistema, daljši neuporabi, zelo razvejanem sistemu cevi ali različnih tokokrogih. Vse koristi vode v našem telesu se okrepijo, okrevanje po terapijah, boleznih in stresu se pospeši, hkrati pa se z rednim pitjem in umivanjem z oživljeno vodo povečata splošna energijska raven telesa ter preventivna moč imunskega sistema. V telesu se okrepijo presnova in prebava, delovanje živčnega sistema in možganov, na telesu pa se ublažijo težave s kožo (suhost, gladkost, alergije, dermatitis, izpuščaji &) in lasmi. Tudi višje temperature segrevanje ali kuhanje ne izničijo lastnosti oživljene vode. Hrana, pripravljena z oživljeno vodo, je okusnejša, obstojnejša in lepša na pogled.

Tudi v ogrevalni sistem

Zaradi obstojnosti lastnosti oživljene vode pri višjih temperaturah je oživljeno vodo koristno spustiti tudi v ogrevalni sistem. Izkušnje kažejo, da se občutno zmanjša odlaganje vodnega kamna in zavre razvoj biološke sluzi v ceveh. Prenos toplote je s tem učinkovitejši.

Večja energijska kakovost drugih živil

Ena od posebnosti Granderjevih naprav je sposobnost oživitve vode v drugi tekočinah, pijačah in živilih. Nakupljene zaloge pijač in hrane za nekaj časa odložimo na plošče z informacijsko vodo ter jim tako izboljšamo energijsko kakovost in podaljšamo obstojnost. Testi kažejo, da se v živilih in pripravljeni hrani že samo ob pomoči plošč kakovost vode toliko spremeni, da se zelo upočasni razvoj mikrobakterij. Te so s svojim delovanjem neposredno odgovorne za hitrost propadanja hrane, njen okus in videz. Za lepšo rast rastlin lahko na plošče postavimo rože in opazujemo spremembo v barvi rastlin in bujnosti cvetenja.

Energijske palčke, ki, podobno kot vse druge Granderjeve naprave, vsebujejo posebno naravno informacijsko vodo, so velike kot navaden svinčnik. V restavraciji z njimi v nekaj sekundah oživimo sok, kavo, čaj, vino ali pivo. Običajno je takoj opazna tudi sprememba okusa. Če nam pri gaziranih pijačah ni všeč pregrob okus mehurčkov, je energijska palčka prava rešitev.

Tudi za zrak ...

Za okrepitev koristnih učinkov uporabljanja oživljene vode lahko uporabimo še oživljevalnik zraka. Ta je dandanes, podobno kot voda, zelo obremenjen. Naprava primerno ovlaži zrak, iz njega odstranjuje prah in ga zaradi posebne zgradbe enakomerno oživi.

... in kozmetiko

Nikakor pa pitje oživljene vode ni čudežna rešitev za vse naše težave, potrebe ali želje. Zato so na osnovi informacijske vode razvili cel program kozmetike. Posebna formulacija omogoča hitrejši prodor sestavin in še blagodejnejši učinek na kožo. Pri rehabilitaciji, terapijah ali večjih telesnih naporih nam lahko pomagajo posebni povoji in manšete z informacijsko vodo. Namestitev na prizadete dele telesa je enostavna, manšete ne ovirajo našega gibanja, nosimo pa jih lahko tudi preventivno. Zanimivo je, da razliko med običajno in oživljeno vodo ponavadi zelo hitro zaznajo živali. Enake učinke kot pri ljudeh opažajo tudi pri njih. Zato izkoristimo priložnost in tudi njim ponudimo oživljeno vodo za zdravje in lepoto.

Molekule vode so običajno povezane v gruče s po nekaj sto molekul skupaj. Te gruče so lahko bolj ali manj urejenih oblik, ki delujejo kot nekakšne antene za zaznavanje zunanjih vplivov (fizični tlaki pri črpanju, pretoku po ceveh in stekleničenju, kemično onesnaženje, elektrosmog &). Urejenost gruč vpliva tudi na stabilnejši odziv vode na te zunanje obremenitve. Vlogo urejenosti molekul vode si lahko torej predstavljamo kot nekakšen imunski sistem, ki zaznava škodljive ali koristne vplive in se nanje odziva.

Zelo lepi učinki oživljene vode se vidijo pri vzdrževanju bazenov in ribnikov. V ribnikih se hitreje in bolj naravno vzpostavi ustrezno biološko ravnovesje, zaradi večje sposobnosti zaviranja razvoja mikroorganizmov pa je potreba po kloru in drugih kemičnih dodatkih v bazenih precej manjša. Oživljena voda je koži in očem prijaznejša. V tujini se veliko hotelov, kopališč in restavracij hvali s kakovostjo njihove oživljene vode po Granderju. Proizvajalec na svoji spletni strani vzdržuje tudi dolg seznam, kjer vse imajo njegove naprave za oživljanje vode.

Vir:http://www.viva.si/Alergije/1511/Voda-je-lahko-zopet-%C5%BEiva


Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno