Pogoji poslovanja

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine cistavoda.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje, Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o elektronskem poslovanju.
»Destilator vode« je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje Saša Prelog s.p.., Rabelčja vas 28, 2250 Ptuj, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja, v nadaljevanju ponudnik.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine destilatorvode.com, pravice uporabnika in spletne trgovine ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
Kupca zavezujejo splošni pogoji,ki so veljavni v trenutku nakupa(oddaje spletnega naročila). Uporabnik  je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanje in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba,  vselej zagotovil naslednje informacije:

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja,),
  • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (epošta, telefon),
  • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
  • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
  • način plačila in dostave ter rok za veljavnost tega podatka,
  • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
  • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi kontaktnimi podatki ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko interneta se ponudba trgovine destilatorvode.com ažurira in spreminja pogosto in hitro. Navedena cena velja za nakup preko interneta v primeru takojšnjega 100% plačila, z bančno transakcijo ali paypalom.

Način plačila

V trgovini destilatorvode.com ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • s plačilno preko banke na TRR (Po predračunu)
  • Paypal

Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Vse cene so končne oz maloprodajne cene.  DDV ni obračunan v skladu s 1. odstavkom 94. člena ZDDV-1 (Nisem davčni zavezanec)

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in kupec prejme prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Uspešno ste opravili nakup...). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika,kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila.

Kupoprodajna pogodba (prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) bo shranjena v arhivu podjetja in v elektronski obliki na strežniku ponudnika destilatorvode.com in bo dostopna kupcu na njegovo zahtevo.

Ponudnik pošlje kupcu račun v *.pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Postopek nakupa

1. Naročilo kupca.
Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je je kupec uspešno opravil nakup.
2. Naročilo potrjeno
Prodajalec v največ 48 urah, naročilo pregleda, preveri dobavljivost in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti da je potrdil naročilo. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
3. Blago odposlano
Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti ali telefonu obvesti kupca.

Pravica do odstopa od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik v skladu z ZVPot pravico, da nas v 14 dneh OD PREVZEMA obvesti, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik je fizična oseba, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Možnost odstopa od pogodbe v skladu z ZVPot torej NE velja za pravne osebe.
Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
Obrazec najdete tukaj --> Obrazec za odstop od pogodbe


V primeru, da prodajalec ugotovi, da je vrnjeno blago poškodovano ali da se vrnjena količina ne ujema, potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Samo na podlagi zmanjšanja vrednosti blaga zaradi ravnanja potrošnika podjetje potrošniku ne more odvzeti pravice do odstopa od pogodbe in s tem vračila kupnine.
Šteje se, da ste podali odstopno izjavo pravočasno, če jo pošljete v roku, določenem za odstop od pogodbe. Dokazno breme glede uveljavljanja pravice do odstopa iz tega člena nosi potrošnik.

Če ste blago že prejeli in od pogodbe odstopite, morate blago vrniti v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe po pošti priporočeno kot paket na naš naslov: Saša Prelog s.p. Rabelčja vas 28, 2250 Ptuj.

Šteje se, da ste pravočasno vrnili blago, če ga pošljete pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.
Izdelke vrnite kot paketno pošiljko in ne kot pismo. Izdelkom, ki se vračajo, mora biti priložena kopija računa. Paketov z odkupnino NE SPREJEMAMO.

V primeru odstopa od pogodbe, potrošnik krije le stroške vračila blaga, ki se obračunajo po ceniku dostavne pošte in je odvisen od vrste in velikosti paketa.

Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja prodajalec.

Način vračila je na vaš TRR (osebni račun), iz katerega ste plačali predračun.
Če izdelek ne deluje pravilno, ali ne deluje v skladu z vašimi pričakovanji, prosimo nas pokličite, kjer vam bodo naši svetovalci lahko pomagali s potrebnimi pojasnili. Na ta način se boste izognili morebitni napačni uporabi izdelka in poškodbam samega izdelka ter morebitnim poškodbam drugih stvari.

Za izdelke, za katere bomo ugotovili, da so bili poškodovani zaradi nepravilne ali neprimerne uporabe oziroma ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga, reklamacij ne bomo mogli upoštevati. V kolikor boste želeli tak izdelek po zavrnitvi reklamacije ponovno prevzeti, vam ga bomo poslali ter pri tem zaračunali stroške, povezane z dostavo takega izdelka, lahko pa tak izdelek prevzamete na našem naslovu.

Stroški in dostava blaga

Kupec je ob kupnini za naročene izdelke dolžan poravnati še stroške pošiljanja ob prevzemu blaga.
Za dostavo naročil na območju Republiki Slovenije bo paket dostavila dostavna služba Pošta Slovenije.

Naročene izdelke vam dostavijo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo.

Garancija in veljavnost

Garancija velja na destilator vode. Garancija velja 12 mesecev od nakupa je veljavna ob upoštevanju navodil ter ob predložitvi računa. Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu Zakonom o  varstvu potrošnikov.
Na plastične in steklene dele (steklena zbirna posoda, plastična zbirna posoda, ustnik,...) garancija ne velja.
V primeru da je destilator fizično poškodovan (deformiran)  oz. če je stranka zaradi nepravilnega ravnanja sama povzroči okvaro garancija ne velja. 

Uveljavljanje garancije

Če artikel vračate po pošti, ga najprej pripravite za transport. Artikel pred predajo prevozniku ustrezno zaščitite. Artikel morate zaščititi z originalno embalažo ali embalažo, ki lahko artikel zaščiti enako kot ga je originalna embalaža, da bi se izognili poškodbam pri prevozu.

Izdelek pošljite na naslov:

Saša Prelog
Rabelčja vas 28
2250 Ptuj

 

Vidne napake

V primeru vidnih napak (fizično poškodovan destilator, poškodovana zbirna posoda...) v tem primeru ne govorimo o garanciji,  ima stranka 3 dni časa od prejema paketa, o tem obvesti ponudnika in mu pošlje fotografije fizičnih napak. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh rešil nastalo situacijo.  

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27.4.2016 in ZVOP-1. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, lastne raziskave in analize in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.
Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan  spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki. Uporabnik s sprejetjem splošnih pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:
– jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila,
– pošiljatelj mora biti jasno razviden,
– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne; prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
– željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati.

Pritožbe in spori

destilatorvode.com spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

 V primeru težav se kupec s prodajalcem lahko poveže na telefonsko številko.: +38641 444331 ali po elektronski pošti  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  odda pritožbo. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Prodajalec si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Saša Prelog s.p. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanje potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Potrošniki imajo možnost, da spore v zvezi s svojim spletnim naročilom najprej rešijo brez vključevanja sodišča.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov Uredbe (EU) št.524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št.2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Podatki o vpisu v register z navedbo registra in številke vpisa

PRELOG SAŠA S.P.-MARKETING IN SVETOVANJE.
Sedež: Rabelčja vas 28, 2250 Ptuj
Matična številka: 2090236000
Davčna številka: 87091666
Davčni zavezanec: NE
Vpis v registrski organ: 4.4.2005

Lastninska pravica

Ponudnik si pridržuje lastninsko pravico na poslanih izdelkih, vse dotlej dokler le-ti niso v celoti plačani. Vse cene so v EUR.