sungit kristal mineral 01Voda in ogljik sta resnična temelja življenja. Skoraj v celoti smo sestavljeni iz vode, zato jo vedno potrebujemo. Toda voda, ki se danes pije iz pipe in je celo kupljena v steklenicah, je bolj podobna kemičnemu reagentu kot zdravilni tekočini. In kristalnih vzmeti danes ni enostavno najti. Zato je šungitni kamen, ki je bil pod zemljo dve milijardi, čakal v krilih.


 

Šungit (shungite) je kamen, ki se nahaja le na enem koncu sveta, v Rusiji, v pokrajini Karelia. Njegov izvor še danes ni pojasnjen, kljub njegovim številnim pozitivnim lastnostim na človeka in njegovo zdravje. Ker ima visoko vsebnost ogljika, znanstveniki predvidevajo, da je to del planeta našega osončja, saj kamnine s tako sestavo najdemo le še v vesolju.


 

sungit 04Šungit je več kot dve milijardi let stara kamnina. Nenavadna je že po tem, da jo na vsem svetu najdemo samo v ruski republiki Kareliji. Ima blagodejne učinke na zdravje in varuje pred nevarnimi zemeljskimi in tehničnimi sevanji. Najbolj nenavaden kamen na svetu sestavlja 98 odstotkov ogljika z edinstveno strukturo.