Kristal roževec

Poldragi kamen roževec je zares poseben kamen, poln ljubezni. Zato mu moramo tudi mi vrniti to ljubezen tako, da se naučimo kako poteka čiščenje roževca, uporaba in kakšen pomen sploh ima ta kamen. Najbolje pa je, da roževec nosimo okoli vratu, kot obesek – saj bo tako najbližje našemu srcu!

Zakaj je poldragi kamen roževec tako popularen?

Kakšen pomen ima roževec v našem življenju?

Kristal roževecRoževec je s svojo rožnato esenco kamen srca, kristal nepogojne ljubezni. V sebi nosi nežno žensko energijo – energijo sočutja in miru, mehkobe in zdravilne energije ter udobja. Kamen roževca vpliva direktno na srčno čakro, razbremeni jo ljubezenskih ran, strahov in zamer. Z nošenjem kamna ponovno prebudimo naše srce in ga ponovno naučimo kako resnično dajati in prejemati ljubezen od drugih.

Roževec so ljudje uporabljali že davnega davnega časa, že takrat je bil pomemben talisman odnosov. Ni pa bil uporabljen zgolj za odnose temveč je bil ključnega pomena pri privabljanju nove ljubezni, romanc in intimnosti. Poleg tega pa so  ga uporabljali tudi za razvoj tesnejših vezi med družinskimi člani ter prijatelji. Roževec je čudovit kamen za vzdrževanje duhovnega ravnovesja med zemljo, univerzumom in božanstvom.

Najprej nekaj lastnosti, ki jih ima poldragi kamen roževec:

Barva: Nežno rožnata – najpogostejši so svetli odtenki roževca – tisti najredkejši primerki roževca pa imajo temnejšo rožnato barvo

Najdba: Brazilija, Madagaskar

Astrološka znamenja: bik, rak, škorpijon, vodnar, tehtnica.

Element: zemlja in voda

Besede s katerimi lahko povežemo roževec: ljubezen, mir, empatija, harmonija, koža, odnosi, plodnost, odpuščanje, srce, zaupanje, žilni sistem, srčna čakra, nežna človeška plat, pozitivne spremembe.

Roževec in njegova uporaba

Roževec je izjemno priljubljen kamen iz razloga, da je to čudovit kamen, ki ga ljudje uporabljajo zaradi njegovih zdravilnih lastnosti. Človek, ki nosi kamen roževca naj bi privlačil ljubezen in potem enkrat, ko jo bi našel – bi jo naj obdržal. Roževec je eden izmed najbolj pomembnih kristalov za zadeve srca in srčno čakro.

Tistega, ki nosi roževca pa naj bi uspešno ščitil pred bolečino in razočaranjem. Torej če povzamemo ima roževec zares močne učinke na čustveno zdravje in na vsesplošno človekovo počutje.

Uporaba roževca med nosečnostjo

Eliksir iz roževecaRoževec je zelo dober kamen za povezovanje, zato ga je med nosečnostjo priporočljivo položiti na trebuh. Lahko pa ga imamo ob sebi tudi pri samem rojstvu otroka, saj bo roževec tako namreč pomagal stkati še močnejšo vez med matero in otrokom

Roževec za okrepitev ljubezenskega razmerja

Za okrepitev ljubezenskega razmerja položite roževec na svoj oltar in ob njem prižgite rožnate svečke, poleg svečk pa položite tudi fotografijo vas in vaše ljubljene osebe. Poldragi kamen roževca lahko prav tako položimo na dosegljivo mestu v domu, saj vam bo tako pomagal obnoviti zaupanje, harmonijo nepogojne ljubezni.

Afrodiziak

Kot kamen ljubezni, nežnosti in čutnosti je roževec zelo močan afrodiziak, ki ima močne sposobnosti stimulacije čutne domišljije.

Roževec za boljše spanje

Roževec je zares učinkovit, ko pride do težav s spancem. Pomagal bo odraslim, prav tako pa tudi otrokom, ki se bojijo teme. Z navzočim roževcem v spalnici pa boste imeli tudi lepše in bolj žive sanje, brez nočnih mor.

Pomiritev opečene kože, glajenje gub ter čiščenje kože z roževcem

Roževec lahko prav tako uporabimo za pomiritev opečene kože. Z roževcem lahko pomirimo kožo tako, da nežno podrgnemo po opečeni koži, lahko pa si pripravimo tudi eliksir. Eliksir pa pripomore tudi pri glajenju gub in čiščenju kože.

Kako lahko uporabimo poldragi kamen roževec?

 • Roževec lahko uporabimo kot obesek na verižici – slednjega lahko dobite na tej povezavi: obesek iz poldragega kamna roževec z verižico v obliki srčka!
 • Če je vaš otrok dovolj star in možnost zadušitve ne obstaja več – mu lahko dovolite, da se igra z roževcem – kamen bo imel tako močnejšo vibracijo.
 • Roževec lahko uporabite tudi kot dekoracijo na poroki – saj je roževec vendarle kamen ljubezni.
 • Uporabite poldragi kamen roževca med meditacijo – z njim boste umirili misli, pripomogel pa vam bo tudi pri samem sproščanju,
 • To pa je tudi čudovit kamen za povečanje moči afirmacij – če želite povečati moč afirmacij, med izgovarjanjem le teh primite roževec v roke.
 • Roževec lahko uporabimo tudi kot nihalo, saj nosi v sebi zelo močne vibracije.

Uporaba roževca v stanovanju ali hiši

 • Roževec postavite v spalnico, saj vam bo pomagal zaspati. Oddajal bo svojo mirno in sproščajočo energijo.
 • Ne pozabite, da lahko poldragi kamen roževec postavite tudi v otroško sobo – z njim boste pomirili otroke in jih boste posledično lažje uspavali.
 • Roževec postavite v dnevno sobo – saj bo tako v dnevnem prostoru oddajal svojo pozitivno energijo in se boste zaradi tega tudi bolje počutili ob tamkajšnjem preživljanju časa.
 • Če imate težave s sosedi lahko več kosov tega kristala postavite v kote, kjer bodo blizu sosedovega doma. Razliko boste opazili čez čas.

Za koga se še posebej priporoča uporaba roževca?

 • Uporaba roževca se priporoča predvsem tistim, ki niso čustveno stabilni – torej imajo težave z odnosi, še posebej z odnosi na področju ljubezni.
 • Če ste pravkar zaključili zvezo in je vaše srce še vedno ranjeno, vam bo roževec pomagal pri celjenju ran. V vas bo vlil ljubezen, katera vam bo pomagala premagati vse ovire na čustvenem področju. Povrnil vam bo vero v ljubezen in vsem okoli vas, saj vpliva na celoten prostor.
 • Roževec pa je odličen pomagač pri odganjanju negativnih čustev – ljubosumja, jeza in sovraštva. Vsa ta čustva bo zamenjal z zaupanjem, mirom in ljubeznijo.
 • Če mislite, da imate na različnih področjih veliko zadržkov, vam jih lahko roževec pomaga odstraniti. Tako boste imeli večjo domišljijo in boste lažje odkrli tisto, kar vam zares napolni vašo dušo s pozitivno energijo.

Zdravilni eliksir iz poldragega kamna roževec

Eleksir iz roževca se pripravi na zelo enostaven način. V steklen kozarec ali vrč postavimo očiščen roževec in čez nalijemo hladno vodo. Počakamo par minut in lahko pijemo, ker je roževec kamen ljubezni se lahko z njim tudi umivamo ali pa se z njegovo vodo pršimo, saj ima pomlajevalni učinek. Eliksir lahko pomaga tudi pri hujšanju in odpravljanju celulita. Če eliksir spijemo zvečer pred spanjem, nam oblaži bolečine od strtega srca.

Čiščenje poldragega kamna roževec

Čistimo ga kot vsak drug kamen, torej s hladno vodo po naslednjih napotkih.

 • Čiščenje s tekočo hladno vodo – kamen položite v umivalnik in pustite, da voda čezenj teče vsaj 20 minut
 • Čiščenje kamna v posodici – tigrovo oko položite v stekleno ali porcelanasto posodico in ga v njej pustite vsaj 30 minut.
 • Čiščenje kamna na polni luni – kamen na polni luni čistimo takrat, ko ga želimo očistiti svojih vibracij.
 • Čiščenje kamna na prazni luni – kamen na prazni luni čistimo takrat, ko ga želimo očistiti energij drugih oseb in drugih dejavnikov.

3 največje prednosti roževca na področju ljubezni, zdravja in dobrega počutja

Roževec in sprejemanje sebe

Čeprav veliko ljudi nosi kamen roževca iz razloga, da bi privlačili ljubezenskega partnerja, je roževec prav tako čudovit in predvsem učinkovit kamen – ko si želimo okrepiti ljubezen do nas samih.

Roževec nam bo pomagal pri razumevanju nas samih in pa seveda pri odkrivanju prave ljubezni, ki jo moramo razviti najprej do sebe preden bomo sposobni razviti pravo ljubezen do osebe zraven nas.

Sprejemanje sebe, to je nekaj najpomembnejšega – kar moramo doseči v življenju in pri tem nam lahko roževec zelo zelo pomaga. Prav tako pa je ta kamen kot nalašč tudi za tiste, ki zelo težko sprejemajo ljubezen od sočloveka.

Srčna čakra

Roževec ima zares močan pozitiven učinek na naše srce. Roževec nam pomaga na poti do miselnega prebujenja, prav tako pa tudi instantno ublaži učinek negativnih energij na našo energijo.

Zdravje in roževec

Roževec strokovnjaki priporočajo, da ga ljudje uporabijo za boljšo krvni obtok po telesu, da poveča povezanost nevronov v našem telesu, naj pa bi menda pomagal tudi za pospešeno celjenje fizičnih, kakor pa seveda tudi srčnih ran. Lažje premagujemo tudi težje situacije in tudi pogovori z energijsko težkimi ljudmi je lažje. Znan je po tem, da je ta kristal zelo zdravilen. Pospešuje tudi našo cirkulacijo in celjenje ran. Roževec je lahko tudi kot opozorilo, da se spomnimo na svoje telo in kako čudovito je ter da smo zanj hvaležni, da upravlja tako odlično in zahtevno delo. Pomaga pa nam tudi, da lažje obvladujemo jezo in hitreje oproščamo.

Vir: https://portal8.si/poldragi-kamen-rozevec/