KAMENA STRELA - popolno razsvetljenje

kamena strela 10BARVA : prozorno čista do bela
NAJDIŠČA: Kremenov kristal najdemo na mnogih mestih naše Zemlje. Najpogostejša najdišča so v Alpah, Braziliji in Arkansasu v ZDA. Kamena strela je esenca naše Zemlje, sestavljena je iz čistega silicijskega oksida in kisika. Kamene strele so drugi najpogostejši kristali v zemeljski skorji.

Kamene strele kristalizirajo moško (desno zaviti) ali žensko (levo zaviti). To pomeni, da s svojimi konicami kažejo različne kristalne strukture. Moški organizem je veliko bolj senzibilen za ženske kristale in ženski organizem boljše učinkuje na moške kristale. Prosim, upoštevajte to pri izbiri vaših kamenih strel. Če bi radi ojačali značilne moške ali ženske lastnosti, vam svetujemo kristal vašega spola.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

kamena strela 10Kamena strela ima poleg intuitivnih in duševnih učinkov na ljudi tudi zelo zdravilne lastnosti. Primerna je kot harmonični kristal, na podlagi svojih močnih in nežnih vibracij prodre v številne organe. Njeni posebni zdravilni učinki se kažejo v preventivnih, čistilnih in zdravilnih lastnostih za ožilje in koronarno arterijo. V dolgoletnem konzumiranju alkohola, nikotina, mastne hrane ali premalo gibanja in preveč stresa se v krvnih žilah in koronarnih arterijah tvorijo obloge, ki v toku časa pripeljejo do poslabšanja prekrvavitve (arterioskleroze). Žile postanejo vedno ožje in kri ne oskrbuje organizma z zadostno količino kisika in hranljivih snovi. Posledica je visok krvni pritisk. Tako nastane začaran krog. Srce mora bolj črpati, da preskrbi celotno telo z dovolj kisika, zato pa potrebuje tudi samo več kisika. Ponavadi je zamašeno tudi koronarno ožilje, tako da tudi srce ni več preskrbljeno z zadostno količino kisika in hranljivih snovi. Zato pride do boleče angine pectoris v prsnem košu. Srčni infarkt ni več daleč! Zato kot preventivni, zdravilni in čistilni kristal nosite s seboj kameno strelo, saj odločilno pomaga pri čiščenju ožilja. Terja prekrvavitev, sprošča obloge in jih istočasno vodi k čistilnim organom - jetrom in ledvicam. Skozi te organe se obloge izločijo iz telesa. Nemastna prehrana in pitje velikih količin vode iz kamene strele podpirajo čistilne in zdravilne moči tega kristala.

kamena strela 10V povezavi z magnezitom in rdečim jaspisom lajša kamena strela dodatno želodčne, črevesne in prebavne težave ter pospeši presnovo maščob (te tri kristale v velikosti slive čez noč pustimo v 0,5 l vode, ki jo spijemo pred vsakim večjim obrokom). S tem se čisti celoten organizem, pri uživanju hrane pa hitreje dosežemo občutek sitosti. Takšna shujševalna kura je zelo priporočljiva. Kamena strela deluje zelo zdravilno tudi na žleze, na notranje in zunanje tvore. Ima močan učinek na nastajanje krvi, na enakomerno proizvodnjo belih in rdečih krvnih telesc. Ublaži in zdravi levkemijo oz. krvnega raka. Kamena strela uravnoveša krvni pritisk in obtok in pomirja celotni živčni sistem. Ublaži tudi glavobol, bolečine v križu, bolečine v okončinah in medvretenčnico. Na soncu napolnjeni, topli kristali blažijo bolehanja na očeh, kratkovidnost, močno solzenje in zenico.

V povezavi z ametistom ga lahko uporabljamo tudi za veliko vrst kožnih bolezni in izpuščajev (uporabite masažno palico iz kamene strele in vodo ametista).

Kamena strela skrbi za enakomerno mišično gradnjo in blaži bolečine v trebuhu ter menstruacijske bolečine. Preventivno in zdravilno učinkuje na rakasta razraščanja. Pri tem varuje predvsem primarne in sekundarne organe kot so prsi in prostata.

 

ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Zaradi svojih sijajnih učinkov in lastnosti kamena strela (posebej kot krogla) veže zemeljsko in vodno sevanje nase in spremeni le-te v pozitivno energijo. Sprošča energijske blokade, čisti duha in dušo ter okrepi kristalne lastnosti v telesu. Kot večja kristalna skupina (od ca 20 cm premera) ima toliko moči, da nas zavaruje pred negativnimi UV-žarki in pred kozmičnim mrazom. Ljudem daje sposobnost za pravičnejše odločanje. Pripomore tudi k večjemu sprejemanju in senzibilnosti v partnerstvu. Polirana konica kamene strele v povezavi z roževcem in azuritom optimalno ščiti pred računalniškim sevanjem.

ČAKRA:

Kamena strela je prinašalka svetlobe. S svojimi harmoničnimi vibracijami spremeni resonanco naših čaker v pozitivno - tako očisti celotno avro. Kameno strelo je dobro uporabljati istočasno z vsemi drugimi kristali, ker odpre vse čakre in tretje oko za sprostitev. Tako preprečimo drugim kristalom, da s svojo preveliko močjo prodrejo v našo notranjost. Kamena strela deluje kot filter, ker dozira pravilno količino moči močnejših kristalov.

Vir: http://www.compat.org/turnsek/bergkristal.htm


Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno