kamena strela 10BARVA : prozorno čista do bela
NAJDIŠČA: Kremenov kristal najdemo na mnogih mestih naše Zemlje. Najpogostejša najdišča so v Alpah, Braziliji in Arkansasu v ZDA. Kamena strela je esenca naše Zemlje, sestavljena je iz čistega silicijskega oksida in kisika. Kamene strele so drugi najpogostejši kristali v zemeljski skorji.

Kamene strele kristalizirajo moško (desno zaviti) ali žensko (levo zaviti). To pomeni, da s svojimi konicami kažejo različne kristalne strukture. Moški organizem je veliko bolj senzibilen za ženske kristale in ženski organizem boljše učinkuje na moške kristale. Prosim, upoštevajte to pri izbiri vaših kamenih strel. Če bi radi ojačali značilne moške ali ženske lastnosti, vam svetujemo kristal vašega spola.

ZDRAVILNI UČINKI NA TELO:

kamena strela 10Kamena strela ima poleg intuitivnih in duševnih učinkov na ljudi tudi zelo zdravilne lastnosti. Primerna je kot harmonični kristal, na podlagi svojih močnih in nežnih vibracij prodre v številne organe. Njeni posebni zdravilni učinki se kažejo v preventivnih, čistilnih in zdravilnih lastnostih za ožilje in koronarno arterijo. V dolgoletnem konzumiranju alkohola, nikotina, mastne hrane ali premalo gibanja in preveč stresa se v krvnih žilah in koronarnih arterijah tvorijo obloge, ki v toku časa pripeljejo do poslabšanja prekrvavitve (arterioskleroze). Žile postanejo vedno ožje in kri ne oskrbuje organizma z zadostno količino kisika in hranljivih snovi. Posledica je visok krvni pritisk. Tako nastane začaran krog. Srce mora bolj črpati, da preskrbi celotno telo z dovolj kisika, zato pa potrebuje tudi samo več kisika. Ponavadi je zamašeno tudi koronarno ožilje, tako da tudi srce ni več preskrbljeno z zadostno količino kisika in hranljivih snovi. Zato pride do boleče angine pectoris v prsnem košu. Srčni infarkt ni več daleč! Zato kot preventivni, zdravilni in čistilni kristal nosite s seboj kameno strelo, saj odločilno pomaga pri čiščenju ožilja. Terja prekrvavitev, sprošča obloge in jih istočasno vodi k čistilnim organom - jetrom in ledvicam. Skozi te organe se obloge izločijo iz telesa. Nemastna prehrana in pitje velikih količin vode iz kamene strele podpirajo čistilne in zdravilne moči tega kristala.

kamena strela 10V povezavi z magnezitom in rdečim jaspisom lajša kamena strela dodatno želodčne, črevesne in prebavne težave ter pospeši presnovo maščob (te tri kristale v velikosti slive čez noč pustimo v 0,5 l vode, ki jo spijemo pred vsakim večjim obrokom). S tem se čisti celoten organizem, pri uživanju hrane pa hitreje dosežemo občutek sitosti. Takšna shujševalna kura je zelo priporočljiva. Kamena strela deluje zelo zdravilno tudi na žleze, na notranje in zunanje tvore. Ima močan učinek na nastajanje krvi, na enakomerno proizvodnjo belih in rdečih krvnih telesc. Ublaži in zdravi levkemijo oz. krvnega raka. Kamena strela uravnoveša krvni pritisk in obtok in pomirja celotni živčni sistem. Ublaži tudi glavobol, bolečine v križu, bolečine v okončinah in medvretenčnico. Na soncu napolnjeni, topli kristali blažijo bolehanja na očeh, kratkovidnost, močno solzenje in zenico.

V povezavi z ametistom ga lahko uporabljamo tudi za veliko vrst kožnih bolezni in izpuščajev (uporabite masažno palico iz kamene strele in vodo ametista).

Kamena strela skrbi za enakomerno mišično gradnjo in blaži bolečine v trebuhu ter menstruacijske bolečine. Preventivno in zdravilno učinkuje na rakasta razraščanja. Pri tem varuje predvsem primarne in sekundarne organe kot so prsi in prostata.

 

ZDRAVILNI UČINKI NA PSIHO:

Zaradi svojih sijajnih učinkov in lastnosti kamena strela (posebej kot krogla) veže zemeljsko in vodno sevanje nase in spremeni le-te v pozitivno energijo. Sprošča energijske blokade, čisti duha in dušo ter okrepi kristalne lastnosti v telesu. Kot večja kristalna skupina (od ca 20 cm premera) ima toliko moči, da nas zavaruje pred negativnimi UV-žarki in pred kozmičnim mrazom. Ljudem daje sposobnost za pravičnejše odločanje. Pripomore tudi k večjemu sprejemanju in senzibilnosti v partnerstvu. Polirana konica kamene strele v povezavi z roževcem in azuritom optimalno ščiti pred računalniškim sevanjem.

ČAKRA:

Kamena strela je prinašalka svetlobe. S svojimi harmoničnimi vibracijami spremeni resonanco naših čaker v pozitivno - tako očisti celotno avro. Kameno strelo je dobro uporabljati istočasno z vsemi drugimi kristali, ker odpre vse čakre in tretje oko za sprostitev. Tako preprečimo drugim kristalom, da s svojo preveliko močjo prodrejo v našo notranjost. Kamena strela deluje kot filter, ker dozira pravilno količino moči močnejših kristalov.

Vir: http://www.compat.org/turnsek/bergkristal.htm


 

Kamena strelakremen je univerzalni mineral, ki ima frekvenco, ki je zelo blizu (po Schumanovi resonanci) zemeljski frekvenci, utripu zemlje, cca. 8 Hz, identični frekvenci energije, ki je bila izmerjena (v okviru NASE) iz rok bioenergetikov.

To so zdravilna elektromagnetna polja. In ta frekvenca je za nas najbolj ugodna in nas zdravi. Torej kamena strela že sama po sebi (njena energija) na nas deluje vzpodbudno, nas polni z energijo, ki nam nekako v optimalnem pogledu tudi najbolj ustreza. Takrat v bistvu vibriramo z naravo, kozmosom, kar pa se v zavestnem življenju dogaja (zaradi zunanjih stresnih vplivov) bolj poredko. In tu je tudi en od glavnih vzrokov naših psihofizičnih bolezni.

V tem pogledu delujejo meditacije s kameno strelo na nas energetsko optimalno, nas izenačijo z utripom narave, kar ima za posledico odpravo energijskih blokad, polni nas z energijo, ozavesti določene negativne vzorce, z njo dobimo vpogled v svojo resnično, globljo osebnost, skozi katero lahko tudi vplivamo na svoje zdravje, počutje in seveda kreacijo kvalitete življenja.
Meditacije s kameno strelo so intenzivne, energija, ki jo širi je močna, zato se včasih kdo tudi ustraši. Vendar ni nič narobe, le prepustiti se moramo.

MEDITACIJA Z ENO KAMENO STRELO

Pri tej meditaciji sedemo z zravnano hrbtenico ali pa ležimo na ležišču, kolena so pokrčena narazen, stopala pa se tesno stikata eno z drugim po celi površini. Dihamo poglobljeno in počasi.
Med dlani vzamemo kameno strelo, lahko je okrogla, če pa je zaključen kristal, mora vrh obvezno gledati navzgor. Dlani s kameno strelo sklenemo v položaju molitve na prsih. Skozi dlanske čakre bomo sprejeli energijo kristala, ki je zelo intenzivna in se preko refleksnih con razširi po energetskih kanalih po celem telesu. Tudi pri tej meditaciji se sproščajo blokade, telo pa se polni z energijo kristala, ki kroži po telesu. Osredotočimo se najprej na svoje dlani, na toploto, ki nas preplavlja, najprej jo začutimo v dlaneh, nato po celem telesu.

Druga inačica podobne meditacije: V levo roko (položaj telesa je enak kot prej) primemo kameno strelo, jo močno stisnemo, desno imamo na srčni čakri in ko začutimo utripanje kristala v levi roki, jo položimo na srčno čakro in roko s kristalom pokrijemo z desno.
Tokrat se najprej osredotočimo na utripanje kristala v levi roki, kasneje pa (v srčni čakri) na energijo – ljubezen, svetlobo, ki preplavlja naše srce.

MEDITACIJA Z DVEMA KAMENIMA STRELAMA

Zavzamemo isti položaj kot pri zgornjih različicah, le da imamo tokrat v vsaki roki po en kristal kamene strele s konico obrnjeno navzgor. Stisnjeni dlani imamo položeni na kolenih.
Osredotočimo se na svoje dlani in svoje telo. Zaznamo energijo kristalov in to energijo tudi ozavestimo. Ta meditacija je zelo intenzivna, zato v začetku časovno ne pretiravajmo.

Vir: https://duhovnost.eu/meditacija-s-kristali-kamena-strela/