Zeleni avanturin

Zeleni aventurin je prinašalec  sreče. V življenje nam pomaga pritegniti uspeh, srečo in bogastvo. Avanturin prinaša optimizem in veselje do življenja. Naredi nas bolj odprte in samozavestne. Daje sposobnost za sodelovanje z drugimi, krepi odločnost in vodstvene sposobnosti.

Vpliv na psihološko počutje

Pomirja napetost, jezo in razdraženost ter nas umirja in pomaga premagovati vsakodnevni stres. Dobro učinkuje pri nespečnosti, saj prinaša bolj kvaliteten spanec. Pomirja stare čustvene rane, lajša občutke tesnobe in notranje nemoči. Dobro se obnese pri premagovanju melanholičnih in depresivnih občutkov. Navdaja nas z občutki lahkotnosti, optimizma, veselja in upanja. Nudi nam oporo in pomoč v obdobjih življenjskih sprememb in preobratov, saj prinaša zagon in optimizem za nove začetke.

Vpliv na fizično počutje

Zeleni avanturin

Zeleni aventurin še posebej "podpira" srce in je odličen za tiste, ki imajo težave s srcem in slabo prekrvavitvijo. Pomaga tudi pri okrevanju po operaciji ali bolezni. Znižuje holesterol, ščiti pred

nastankom arterioskleroze in možnostjo srčnega infarkta. Je odličen kamen za podporo pri hujšanju. Njegov vpliv je koristen pri težavah s plodnostjo in pri različnih spolnih obolenjih. Pomaga pri vidu, zlasti daljnovidnosti. Zdravi bolezni kože, alergije, ekcem in akne. Blaži vnetja in bolečino, zato se dobro obnese pri lajšanju težav s sklepi in pri migreni. Eliksir iz zelenega aventurina pa pomaga odpraviti prhljaj.

Zeleni aventurin in duhovnost

Zeleni avanturin

Zeleni aventurin ugodno vpliva na vse čakre, vendar je še najbolj povezan s srčno čakro. Srčna čakra uravnava naše interakcije z zunanjim svetom. Odpravlja blokade in uravnotežiti srčno čakro ter nam pomaga razumeti lastne potrebe in čustva. Odpravlja energetske blokade in čisti polje avre.

Delovanje:
Pomaga tudi pri okrevanju po operaciji ali bolezni.
Ugodno vpliva na srčno čakro,
Odpravlja energetske blokade in čisti polje avre.
Znižuje holesterol,
ščiti pred nastankom arterioskleroze in možnostjo srčnega infarkta.
Je odličen kamen za podporo pri hujšanju.
Njegov vpliv je koristen pri težavah s plodnostjo in pri različnih spolnih obolenjih.
Pomaga pri vidu, zlasti daljnovidnosti.
Lajša pri bolezni kože, alergije, ekcem in akne.
Blaži vnetja in bolečino, zato se dobro obnese pri lajšanju težav s sklepi in pri migreni.
Eliksir iz zelenega aventurina pa pomaga odpraviti prhljaj