ŽIVA VODA! Kaj je to?

Voda, največja skrivnost življenja. Naša Zemlja je drugačna od drugih planetov, ona je živa. Ona ima vodo. Približno 70 % Zemljinega površja sestavlja voda, le 30 % pa kopno, od tega ima 97% morske in 3% sladke vode. Vsako živo bitje na zemeljski obli je sestavljeno iz sedemdeset odstotkov vode ali več.

kristal vodeŽiva voda vzdržuje proces življenja v vsakem živem bitju. Naloga žive vode je vzdrževati antioksidativni nivo tekočin v telesu. Ustvarjati življenjsko energijo ATP  ter odnašati izrabljene, odmrle, odvečne snovi iz telesa (ATP- adenozin trifosfat, to je v celici ustvarjena življenjska energija).

Živost vode je odvisna od njene napetosti in njene strukture. V živi vodi so kremenovi minerali v posebno majhni, koloidni obliki. Koloidi delujejo na molekule vode kot drobceni magneti. Molekule vode se uredijo okoli njih v posebne strukture (slika levo) in ne plavajo prosto kot v običajni vodi. Tako se površinska napetost vode zmanjša. Voda postane bolj močljiva in snovi v njej se lažje raztopijo.

Take koloide ustvarja naše telo v procesu prebave, ko zaužito hrano in popito vodo razgrajuje na majhne delčke. Navadna popita voda iz pipe ali plastenke, ki ima visoko površinsko napetost, se mora v prebavi spremeniti v živo vodo, da jo lahko celice vsrkajo, in za ta proces telo porabi ogromno svoje življenjske energije.

Komentar ruskega znanstvenika: “Voda iz vodovodnega sistema in plastenk postane tako oslabljena – slabotna, da za nas ljudi, živali in rastline postane breme in ne pomoč. Taka voda nas lahko samo zmoči, vendar nam ne more dati ne moči in ne energije.”

PROCES CELIČNEGA DIHANJA USTVARJA ŽIVLJENJSKO ENERGIJO – ATP v MITOHONDRIJU

kristal vodeCelično dihanje (mitohondriji) v telesu odvisi od vsebnosti negativnih ionov v vodi – živa voda, katero dobimo v telo s pitjem vode. Če je telo dehidrirano in je nima, jo mora v prebavi samo spremeniti v živo vodo, da jo lahko celica vsrka in za ta proces porabi ogromno svoje ATP energije.

Slika zgoraj je shema tipične živalske celice (evcite) s podrobnejšo zgradbo.

Organeli: (1) jedrce, (2) jedro, (3) ribosom, (4) vezikel, (5) zrnati endoplazmatski retikulum (ER), (6) Golgijev aparat, (7) citoskelet, (8) gladki endoplazmatski retikulum, (9) mitohondrij, (10) vakuola, (11) citoplazma, (12) lizosom, (13) centrioli znotraj centrosoma. Povzeto iz: Celica, Wikipedija

 

VSEBNOST VODE V KRVI

Kri vsebuje 92% vode. Vodni transport s pomočjo rdečih krvničk zalaga vse milijone naših celic hkrati. Rdeča krvnička je kot transportno vozilo, ki pripelje en negativni ion v našo celico, in nato rdeča krvnička umre. To je njeno življenjsko delo in 98% uspeha njenega dela je odvisno od vode. V kubičnem milimetru krvi je običajno od 4,2 do 6,3 milijona rdečih krvnih telesc. Telo v eni uri proizvede 180 milijonov rdečih krvnih celic, kar pomeni, da je 180 milijonov rdečih krvničk odmrlo in jih mora telo s pomočjo limfnega in krvnega sistema odstraniti iz telesa.

Če bi primerjali površinsko napetost krvi zdravih in močnih športnikov bi imela isto površinsko napetost kot živa voda.
KAKŠNO VODO PIJEMO DANES?

PITNA VODA IZ JAVNIH VODOVODOV – IZ PIPE, IZ PLASTENK

Kaj vse je potrebno za pripravo pitne vode po slovenskih standardih: prečiščevanje, mehčanje, demineralizacija – to je pitna voda iz pipe in plastenk.

VZDRŽEVANJE JAVNIH SISTEMOV ZA PITNO VODO (iz interneta www.cwg.hr):

Sistemi doziranja kemikalij za vzdrževanje pitne vode:

Razne uporabe ozona (O3), zagotavljajo visoko varnost dezinfekcije v procesu obdelave vode.

Plinski klor (Cl2) je dominantna kemikalija za dezinfekcijo pitne vode, dobavlja se v plinski ali tekoči fazi. Sistemi doziranja plinskega klora (Cl2) imajo kapaciteto od 1g/h do 200kg/h.

Ogljikov dioksid (CO2) zmanjšuje pH vode in stabilizira trdoto pitne vode.

Žveplov dioksid (SO2) in amonijak (NH3) se uporabljata za deklorinacijo.

Klorov dioksid (ClO2) je zelo močan dezinfekt in uspešno odstranjuje vonj iz vode. Kemikalija ima veliko večji oksidacijski potencial od klora (2,5x) in tudi omogoča oksidacijo organskih stvari, virusov in spor, ki ostanejo ob tretiranju s klorom nepoškodovane. S svojim delovanjem oksidira in reducira neugodne nevtralne komponente ali substance neugodnega vonja iz vode kot so fenoli, alge, ali njihovi proizvodi, ki izhajajo iz njihovega razpadanja.

Pripomba pisca: Popolnoma razumljivo je, da je za varnost potrošnikov potreben sistem doziranja kemikalij za vzdrževanje pitne vode. Vendar se je potrebno zamisliti koliko vseh teh dodatkov bom zaužila v desetih, dvajsetih, tridesetih, petdesetih letih uživanja takšne vode? Kakšen vpliv in posledice bo ta vodni koktajl v času nosečnosti pustil mojemu otroku, ki ga nosim v sebi? Kako se vse te kemikalije lahko izločijo iz mojega telesa? Kakšne bodo posledice, stranskih učinkov na dolgi rok?

NARAVNA POT OBNAVLJANJA VODE – IZHLAPEVANJE – ZMRZOVANJE

Splošno znano je, da se voda očisti svojega spomina – strukture samo z izhlapevanjem ali zmrzovanjem. Naravno obnavljanje vode je vodni krogotok, kar je neprestano kroženje vode v Zemljini hidrosferi. Morje, kontinenti in ozračje so največji zbiralniki vode na Zemlji. So v stalnem medsebojnem ravnotežju. Sevanje sonca poganja kroženje vode in s tem vpliva na izhlapevanje vode tako, da v ozračje prehaja v oblik vodnih hlapov.

kristal vode

Slika: Kroženje vode, Wikipedija

Voda hlapi proti nebu, se zbere v oblake in pade nazaj na Zemljo kot dež ali sneg. Ponikne v zemljo in skozi plasti kamenin kaplja proti izviru, kjer spet pokuka na dan kot studenčnica. V potokih teče preko kamnov, da spet postane polna življenja. Tako kamen oživlja vodo in mi slišimo žuborenje, njeno izvirno kodo.

Pripomba pisca: Tukaj se naravni proces obnavljanja vode zaključi in nastopi človeški faktor – javni vodovodi in ustekleničena voda ter vzdrževanje javnih sistemov za pitno vodo (Beri: Kakšno vodo pijemo danes – zgoraj).

KAKO NAREDITI NARAVNO POT OBNAVLJANJA VODE DOMA?

Sevanje sonca mi nadomesti destilator vode, ki vodo iz pipe upari, očisti strukture ter vse mineralne in kemične primesi.

https://www.destilatorvode.com/images/slike-WWW/Frontpage/destilator-model-white.png

Dobljen vodni destilat (to je v naravi dež) vlijem v opremljeno steklenico, katere dno je obloženo s kremenom in šungitom (to je v naravi Zemlja), tako dobim namensko vodo za pitje.

kristal vode

Opremljena steklenica je ozvočena z glasbo izvirne kode vode in ptičjim petjem. Tako omogočim svoji izvirski vodi, da jo kamen oživi jaz pa slišim žuborenje, njeno izvirno kodo in ptičje petje.

kristal vode

 

http://www.leon-drustvo.si/voda/ziva-voda/


Mnenja in ocene

Še ni ocenjeno