Voda življenja - destilirana voda, čisti cel organizem, kakor tudi vašo pinealno žlezo (epifizo).

O blagodejnem delovanju destiliranih tekočin (urina, deževnice, sokov iz surovega sadja in zelenjave, destilirane vode) govorijo stare svetovne tradicije, vse bolj pa tudi predstavniki današnje konvencionalne medicine. V tem članku so podana iz različnih virov zbrana raz­mišljanja in spoznanja sodobnih raziskovalcev, kakor tudi delček starih znanj o zgoraj omenjenih >>vodah življenja<<.

Ali se sprašujete, kakšno vodo vsakodnevno vnašate v vaše telo? V se bolj poredko pridemo do zdrave vode in prav s to vodo, s katero bi morali prečistiti vaše telo, prežeto s toksini, vnašamo nove toksine, bakterije, težke metale in ostale, za telo škodljive snovi.


 

Živa voda

Voda je nekoč imela zdravilne lastnosti. Bila je eliksir mladosti, zdravja in lepote. Znanost pa je vodo omejila na molekulo H2O in pri tem spregledala številne njene lastnosti, ki so za naše življenje nujne, a nepojasnjene. Živa ali oživljena voda ima sposobnosti, ki jih je pitna voda nekoč imela v naravni obliki, dandanes pa izvirov živih voda skorajda ne najdemo več. Za oživljanje vode zato dandanes uporabljamo različne naprave.


 

Če že pijemo destilirano vodo, naj gre čez karbonski filter in voda naj bo po destilaciji osončena. V stekleni posodi jo pustimo 4-6 ur na soncu (lahko tudi celi dan). Zdaj smo prišli do pitne destilirane vode. Ta osončena voda naj bi bila tako najnaravnejši energetski napitek. Veliko je člankov na to temo o osončeni vodi, tako da sami raziščite in se prepričajte. To je že dovolj dobra voda za vsakodnevno pitje lahko pa postopek še dopolnimo.


 

Destilirana voda je tekočina, nepogrešljiva v medicini in v nekaterih domačih situacijah. Znanstveniki in podporniki zdravega življenjskega sloga ne prenehajo razpravljati o veljavnosti uporabe prečiščene vode (zlasti kot pijača) in kako narediti destilirano vodo doma. To situacijo bomo poskušali osvetliti.

Opredelitev

Destilirana voda je v bistvu navadna voda, ki se očisti iz nečistoč z destilacijo (izhlapevanje). Lahko rečemo, da gre za »parno« vodo ali »zamrznjeno«, ker lahko proces destilacije poteka v diametralno nasprotnih smereh. Prvič, v laboratorijskih pogojih se para (destilat) zbira iz običajne destilirane vode, ki se kondenzira v ločeno čisto posodo. Tako dobite tekočino brez nečistoč - destilirana voda. Drugič, ločena voda se zamrzne v čistih posodah, vendar ne popolnoma. Z razliko v času zmrzovanja čiste tekočine in nečistoč dobimo led (približno 70% skupne prostornine vode), ki se odstrani in odmrzne v sterilni posodi.


 

Voda, največja skrivnost življenja. Naša Zemlja je drugačna od drugih planetov, ona je živa. Ona ima vodo. Približno 70 % Zemljinega površja sestavlja voda, le 30 % pa kopno, od tega ima 97% morske in 3% sladke vode. Vsako živo bitje na zemeljski obli je sestavljeno iz sedemdeset odstotkov vode ali več.

kristal vodeŽiva voda vzdržuje proces življenja v vsakem živem bitju. Naloga žive vode je vzdrževati antioksidativni nivo tekočin v telesu. Ustvarjati življenjsko energijo ATP  ter odnašati izrabljene, odmrle, odvečne snovi iz telesa (ATP- adenozin trifosfat, to je v celici ustvarjena življenjska energija).

Živost vode je odvisna od njene napetosti in njene strukture. V živi vodi so kremenovi minerali v posebno majhni, koloidni obliki. Koloidi delujejo na molekule vode kot drobceni magneti. Molekule vode se uredijo okoli njih v posebne strukture (slika levo) in ne plavajo prosto kot v običajni vodi. Tako se površinska napetost vode zmanjša. Voda postane bolj močljiva in snovi v njej se lažje raztopijo.


 

Destilator vode pretvori vodo v paro, da odstrani fluoride, arzen, svinec, viruse in druge onesnaževalce. Destilirana voda z destilatorjem ni le okolju prijazna alternativa ustekleničeni vodi, temveč je tudi veliko cenejša možnost in vam zagotavljajo prečiščeno vodo v udobju lastnega doma.


 

Voda, okoli katere na globalnem nivoju pravkar potekajo prave vojne med oblastniki (za katerimi se skrivajo korporacije) in ljudstvom, ki se je končno pričelo prebujati, je dejansko naše največje in najbolj pomembno naravno bogastvo, pa če se tega zavedamo ali ne.

Tudi naše telo je sestavljeno iz pretežnega odstotka vode, zato je pomembno, da se zavedamo tudi oblike oziroma vrste vode, ki jo uživamo. Od tega je namreč v veliki meri odvisno tudi ravnovesje v našem telesu in posledično tudi zdravje.

Prepričana sem, da dandanes ni več potrebno poudarjati, da umetne oblike sladkih pijač niso prava oblika tekočine, ki bi zadovoljila naše potrebe po vodi, pa čeprav tudi te vsebujejo največji odstotek vode. Sladila v njih namreč telo še dodatno dehidrirajo, za rehidracijo pa porabljamo dragocene rezerve vode, skladiščene v našem telesu. Iz tega razloga nas je večina ljudi kronično dehidriranih, ne da bi se tega sploh zavedali.

Verjamem pa, da bodo mnogi poskočili ob trditvi, da je zmotno večinsko mnenje, da je najboljša čista izvirska voda, alkalizirana ali različne mineralne vode. Vse so namreč polne različnih mineralov, torej trdih snovi. Čeprav potrebujemo te minerale, pa so žal ti anorganskega izvora, zato jih naše telo ne more absorbirati. V vse te minerale spada tudi takšna ali drugačna kuhinjska sol, pa čeprav ima zveneče ime in je draga kot žafran.


 

Najprimerneje bi bilo, da bi sobne rastline zalivali z deževnico, a če ste doma v mestu, je to težje izvedljivo, zato bo dobra tudi destilirana voda. Kdaj in kako? Preberite spodnje nasvete.

Pravila za zalivanje Prvič: Ne zalivajte tako močno, da roža stoji v lončku, polnem vode. Drugič: Po možnosti zalivajte z deževnico, če ne, naj bo destilirana voda. Tretjič: Voda, s katero zalivate, mora imeti sobno temperaturo, še bolje je, če je malce toplejša. Zalivanje z mrzlo vodo škoduje rastlinam.

Najbolje je, da rastline zalivate z

 deževnico ali z destilirano vodo


   

Tisti, ki ste se zaljubili v aromaterapijo, dobro veste, kakšen izziv je najti dobre materiale oziroma sploh imeti toliko znanja, da lahko prepoznamo različne kakovosti materialov in jih nato skušamo najti: v trgovinah, v spletu, v tujini. Ponudba ni ravno odlična, marže uvoznikov so pogosto zelo visoke in vsi seveda nismo vešči samostojnega naročanja iz tujine.