Kamena strela - kremen (200g)

20,00 €
zaloga.png

Kremen je še posebej primeren za pripravo eliksirja. Kremen je kamena strela v mineralu. Kamena strela znan kot eden najmočnejših zdravilnih in zaščitnih kamnov. Kremen pustimo stati v vodo in eliksir je popravljen.

info_outline Celoten opis

Kamena strela ali kremen

Kamena strela je ''kristal vseh kristalov''. Čisti in nevtralizira negativno energijo in sevanje, krepi auro. Odpira, razkraja in uravnoveša čustvene blokade. V preteklosti so kremenove kristale polagali na rane, opekline in druge manjše poškodbe. S tem so lajšali bolečine in pospešili proces celjenja. Kamena strela je znana po tem, da v nas prebudi skrite talente in nam omogoča, da jih manifestiramo. Še najbolj pa je znana po svoji zdravilni moči, zato je priporočljivo imeti kristal kamene strele vedno pri sebi. Kamena strela povečuje delovanje drugih kristalov. Ker je močan nevtralizator negativne energije, jo uporabljamo tudi za čiščenje ostalih kristalov.

Kamena strela je pogost kristal, najdišča so na vseh kontinentih. Zato ima praktično vsaka pradavna kultura svojo razlago o pomenu in uporabi.

Beseda kvarc (drugo ime za kameno strelo, pa tudi družina kristalov) prihaja iz grške besede, ki pomeni led. Antični misleci so verjeli, da je ta kristal nekakšna trajna oblika ledu, ki je tako mrzel, da se nikoli ne stali.

Na Japonskem je bila kamena strela označena kot popolni dragulj, ki simbolizira prostor, čistost in potrpljenje. Severnoameriške stare civilizacije so ta kristal obravnavale kot bitje, zato so mu prinašali daritve. Druge ameriške stare civilizacije so verjele, da v kristalih kamene strele živijo duše njihovih prednikov. Posebno zanimiv pa je mit o nastanku sveta, ki so ga poznala nekatera stara ljudstva Južne Amerike in Avstralije. Ta govori o kači, ki ustvarja življenje, vodi pa jo kristal iz kamene strele.

Delovanje:

Osvobaja vas vsakodnevnih skrbi in težav. Veča in krepi avro, uravnoteži, odpira in razkraja čustvene blokade, umirja živčni sistem, pomaga pri fizični in psihični izčrpanosti, poveča vitalnost, povrne smisel življenju.
Pomaga pri uresničevanju želja, doseganju ciljev, obvladovanju strahu, spodbuja domišljijo in krepi spomin.
Ugodno vpliva pri pogostih anginah, ekcemih, hemoroidih, levkemiji ter na pljuča in srce. Lajša tudi bolečine pri revmi. Njena uporaba se priporoča ljudem, ki imajo sivo ali zeleno mreno.

Oblika in stanje:
Slike na netu so simbolične, saj je vsak kristal oz. kamen unikaten. Kamni so nebrušeni oz. nepolirani.

Čiščenje:
Kameno strelo je priporočljivo očistiti na 14 dni. Kameno strelo damo pod mrzlo tekočo vodo za 30 sekund in jih sperete.

O Kameni streli  (kremen)

Vpliv na psihološko počutje

S pomočjo kamene strele lahko pridobimo globlje razumevanje samega sebe. Pomaga pri psihični utrujenosti ter pospeši celjenje bolezni, ki izhajajo iz stresa. Deluje kot čistilec duš, s čiščenjem krepi notranjo stabilnost. Nevtralizira negativnost in spodbuja pozitivne misli in občutke. Povečuje potrpežljivost in vztrajnost, obenem pa omogoča večjo sposobnost veselja in ljubezni ter harmoničnega življenja z vsemi živimi bitji.

Vpliv na fizično počutje

Kamena strela nam bo pomagala najti način za ljubeče odnose do sebe in drugih ljudi. Spodbuja imunski sistem, krepi pretok energije in vzpostavlja ravnovesje telesa. Uporablja se tudi za zdravljenje glavobola, migrene in vrtoglavice, kot tudi za izboljšanje splošne energije za ljudi, ki trpijo zaradi izgorelosti (izguba energije, zaspanost). Pomaga pa tudi pri izgubi teže, saj smo pod njenim vplivom bolj dinamični in prekipevamo od energije.

Vpliv na duhovnost

Energetska neuravnoteženost povzroča čustveno stisko, ki se lahko manifestira kot otopelost ali hiperaktivnost. Kamena strela uravnoveša energijo in krepi delovanje čaker. Prav tako pomaga pri umiritvi uma, saj odpravlja kriticizem, pomisleke in anksioznost, ki nas ovira pri doseganju željenih ciljev. Še posebej je uporabna za spodbujanje kronske čakre.

Čiščenje

Kameno strelo je potrebno večkrat očistiti, saj posrka vase veliko negativne energije iz okolice. Čisti se pod tekočo vodo, za nekaj minut jo lahko potopite v slano vodo, lahko pa jo tudi dimite (žajbelj, palo santo). S svežo energijo jo napolnimo ob ščipu. Surova kamena strela je primerna tudi za pripravo eliksirja.

 

 
- 21%
- 17%

1 mnenje kupca

5 od 5 zvezdic
Mnenje:
Kamena strela je super. Hvala.
Zanima me če se različni kamni med seboj "bijejo"
Hvala za odgovor.
Jožica
Pokaži več
1 od 1 ljudi je bilo to mnenje koristno
  • Upravitelj trgovine
    Kamni se ne "bijejo" med seboj. Še več, krasno se dopolnjujejo.